Afvallen met shakes bij hoge temperaturen, het kan!

Veel mensen willen in de zomer snel nog wat kilo’s kwijt, omdat hun lichaam nog niet ‘zomerklaar’ is (bijvoorbeeld omdat afvallen vóór de zomer er niet van is gekomen). Een oplossing die velen aanspreekt in deze situatie, dat is afvallen met shakes. Zo raak je snel die laatste paar overtollige kilo’s kwijt, en kun je vol zelfvertrouwen het strand op. Toch? Nou, ik zou oppassen als ik jou was! In een warmere zomer (zoals we die de laatste jaren steeds vaker hebben) is het risico groot dat je teveel hooi op je vork neemt, met allerlei vervelende gevolgen. Volg dus de tips die ik hier beschrijf als je last-minute nog wat kilo’s kwijt wilt raken door middel van shakes.

fit voor de zomer

Doe het rustig aan!

Dat klinkt als een contraproductieve tip: je wilt toch zeker zo snel mogelijk zomerklaar zijn?! Maar tijdens hete dagen verbruikt je lichaam sowieso al veel energie. Als je dan ook nog je calorie-inname sterk verlaagt (of je verbruik verhoogt), vraag je om problemen. Veel mensen hebben sowieso al moeite om genoeg te eten op hete dagen, laat staan wanneer je op dieet bent! Vergis je niet: je kan goed ziek worden van de hitte, als je niet genoeg energie hebt. Met wat galgenhumor denk je misschien dat je dan in ieder geval snel die kilo’s kwijt bent, maar ze zitten er in no-time toch weer aan.

Veel shakediëten raden je aan om twee shakes per dag te eten, en een normale maaltijd. In de hete zomermaanden is het verstandiger om maar één shake per dag te nemen, en twee normale maaltijden. Zo vergroot je de kans dat je gezond blijft tijdens je dieet. Want wees eerlijk: is een zomerklaar lichaam nou écht meer waard dan je algehele gezondheid? Nee, dat dacht ik al.

Zorg voor voldoende vocht

Tijdens je dieet ben je geneigd om niet meer te drinken dan noodzakelijk: anders krijg je overbodige calorieën binnen. Maar in de zomer verlies je veel vocht, en als je vochtbalans te ver zakt, komt je gezondheid in de problemen. En er zijn meer dan voldoende gezonde, verantwoorde manieren om die balans op peil te houden, en bovendien om je lichaam wat verkoeling te verschaffen:

  • Water (duh!)
  • Waterijsjes (vrij weinig calorieën als er niet teveel suiker in zit)
  • Verschillende soorten fruit, zoals watermeloen, appels en aardbeien

Dus je ziet: je hoeft echt niet bang te zijn om je dieet in gevaar te brengen door je lichaam gehydrateerd te houden. Ga dus voor dubbel gezond, wie weet val je nog wel sneller af!

voor dat zomerlichaam

Conclusie

Ga niet te ver in je zoektocht naar jouw perfecte lichaam, zeker niet in de zomer. Daar word je alleen maar ziek van, en dat kan je zomer natuurlijk ook verpesten. Je kunt best shakes nemen tijdens de zomer, maar doe het rustig aan. Je bereikt niets door jezelf ten prooi te laten vallen aan een ziekte als gevolg van de combinatie van hitte en energie- en/of vochtgebrek. Het advies is dus: ga voor gezond, niet voor crashen.

No comments yet.

Leave a Reply